Featured, News,

Intervju med aktiestjärnan Julia Bengtsson

 

Julia Bengtsson, till vardags på Grant Thornton, är en av de mest följda användarna på SprinkleBit med 7,829 följare. Inte så konstigt eftersom hon gjort så bra ifrån sig. I skrivande stund har Julia portfölj på SprinkleBit gått upp med 154,64%. Vi fick tag i Julia för en snabb intervju om marknaden, strategier och magkänsla.

 

Hur länge har du investerat i aktier?

Ca tre år

 

Vad fick dig att börja?

Nyfikenhet och tycker om att följa något som ändras varje dag.

 

Vad fick dig att söka dig till SprinkleBit?

Det är ett bra sätt att komma igång och jag testar ofta aktier i SprinkleBit innan jag köper med riktiga pengar.

 

När du analyserar ett bolag eller en aktie, vad brukar du främst titta på?

Jag läser på i olika forum och bildar mig en uppfattning. Sedan tittar jag på hur aktien gått senaste året och om uppgång verkar rimlig.

 

Din portfölj vittnar om att det gått väldigt bra för dig. Har du något strategi för att hämta hem vinst eller går du på magkänslan?

Det är lite olika men jag säljer nästa aldrig om jag ligger minus med en aktie, då väntar jag hellre ut tills den går upp och under tiden passar jag på att sänka mitt gav. När jag går plus så brukar jag sälja av en del vid 10 % uppgång, sedan går jag ganska mycket på magkänsla när jag säljer av resten. Som nu äger jag en aktie som gått jättebra, men den har fortfarande en riktkurs som ligger 65 kr plus från dagens kurs. Så jag ligger kvar ett tag till.

 

Är det något bolag du kollar lite extra på nu?

Hansa Medical, Tesla, H&M och SpectraCure

 

Vilket är ditt bästa klipp hittills på SprinkleBit?

Hansa Medical tror jag.

 

Om du fick ge ett råd till någon som tänkte börja investera i aktier, vad skulle det vara?

Gå aldrig in med pengar som du inte har råd att förlora. Ha is i magen och analysera nedgångar innan du säljer av. Ofta återhämtar sig aktier.

 

Se vad Julia köper och säljer direkt på SprinkleBit!

 

0no comment

SprinkleBit

writer

At SprinkleBit, founded in 2011, we believe that if you have a dollar, then you have what it takes to be an investor. Sometimes you just need a little extra help to build your confidence. With our virtual simulator and our 24 free SprinkleBit University chapters, you will be able to learn the ins and outs of the market risk-free. Once you're ready to dive into the real thing, the community will be right there with you to help you on your journey. Dive in and start taking control of your financial future. You won't regret it.

Leave a Reply